O nas

Domov / O nas

O nas

Vizitka hotela

DELFIN Hotel ZDUS d.o.o. Izola
Tomažičeva ulica 10
6310 Izola – Isola

Davčna številka: SI22376941
Matična številka: 5090385000
TRR: SI56 1010 0002 9024 238, odprt pri Banka Intesa Sanpaolo d.d.

Zgodovina

O nastanku hotela

V hotelu Delfin se z gosti družimo že štiri desetletja. Hotel je v lasti Zveze društev upokojencev Slovenije in je nastal kot Počitniški dom upokojencev Slovenije.

Nekoč …

Leta 1979 so slovenski upokojenci zamenjali takratni Počitniški dom upokojencev v Plenčičevi ulici v Izoli za Vilo Raineri tik ob morju, kjer je bil takrat Počitniški dom tovarne Anhovo, ter začeli zbirati sredstva za gradnjo. To je bil njihov enkratni dodatek za rekreacijo, namenjen razvoju počitniških zmogljivosti, in so ga zbirali preko Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Investitor je bila Zveza društev upokojencev Slovenije (v nadaljevanju ZDUS), ki je želela čim prej začeti z gradnjo. Arhitekt Aleksander Bizjak je avtor idejne zamisli Delfina in prav vseh dograditev v naslednjih letih, v tem hotelu je torej pustil svoj avtorski pečat.

Takratna izolska oblast na čelu z Borisom Debeljakom je bila gradnji zelo naklonjena, že julija 1980 so imeli investitorji vso potrebno dokumentacijo in gradbeno dovoljenje. Ob občinskem prazniku 11. julija 1980 je Avgust Batagelj, takratni predsednik ZDUS, postavil temeljni kamen in že 27. aprila 1982 so slovesno odprli vrata hotela. Gradilo ga je podjetje Stavbenik.

Od odprtja takratnega Počitniškega doma upokojencev Slovenije do današnjega, že dolgo uradno imenovanega Delfin hotel ZDUS, d. o. o. Izola, se je res veliko spremenilo. Prvotno je imel hotel 8.400 m2 površin, danes jih ima 15.600 m2. Nekoč 156 sob je z leti preraslo v 219 sob, notranji bazen so se iz nekdanjih 160 m2 vodnih površin povečali na današnjih 320 m2. Povečal se je Center dobrega počutja, nekdanjih 15 parkirnih mest se je povečalo na številko 160 in še dodatnih 42 v garaži, ki je nekoč sploh ni bilo. Kot tudi ni bilo 520 m2 velikega zunanjega bazena in njegove ploščadi ter številnih vsebin, ki danes bogatijo počitniški čas gostov.

Danes in jutri

Poslanstvo

Danes:

V hotelu Delfin smo skozi leta doživeli veliko pozitivnih sprememb. Ohranili pa eno ključno poslanstvo – zagotavljati visokokakovostno storitev za naše upokojene goste ter ostale goste, po dostopnih cenah. Naša zaveza je, da ponudimo najboljše, kar lahko, zaradi česar se starejši gostje resnično počutijo cenjeni in se radi vračajo k nam v Izolo.

Jutri:

Hotel je v odličnem stanju, kljub temu pa želimo v prihodnje še povečati naše zmogljivosti in obogatiti hotelsko ponudbo.
Bazeni in tehnologija bazenov ostajajo v odlični kondiciji, saj jih skrbno vzdržujemo.
Pestro ponudbo dopolnjuje čudovit Kneippov vrt. Tu imamo na voljo sedemdeset različnih mediteranskih dišavnic in drugih rastlin, kar je pravi raj za vsakogar. Naši gostje radi počivajo na udobnih ležalniki.

 

Delfinovi Plesi

Središče družabnih dogodkov na obali

V hotelu Delfin skoraj vsak dan prirejamo kulturne in zabavne dogodke. Naša glasba odmeva in na plesišču je mogoče videti lokalne goste in upokojence vseh starosti, ki uživajo v tretjem življenjskem obdobju. Ponosni smo, da smo postali središče družabnih dogodkov na Obali.

Izola sprejema naše goste z velikim gostoljubjem, oni pa ji to z vsakokratnim obiskom tudi vračajo. Naš uspeh se seveda meri v številkah prenočitev in zaslužku, vendar pa smo prepričani, da so najboljši ambasadorji uspešnega turizma prav zadovoljni gostje in zaposleni. Veseli nas, da lahko prispevamo k prijetnemu vzdušju in nepozabnim doživetjem naših gostov, zato tudi stalno vlagamo v hotelske posodobitve, s katerimi bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

Mnenja strank

Izjave naših strank

Tukaj je nekaj vtisov naših zadovoljnih gostov, ki so delili svoje izkušnje: